GC's webbplats är byggd med XpoLite från Xponent

Kurser

Föreningen GCI inbjuder till Höstkurs Lördagen den 17 november   

Program:    Digitala verktyg inom orientering
Här kommer du att få en introduktion till hur man kan komma igång med två digitala verktyg inom orientering. Ni får testa på både Livelox och TurfHunt i närområdet. Efter det kommer vi att gå in och tillsammans skapa en grund för er som ni kan använda på era skolor.
Livelox är ett sätt att med hjälp av mobil eller speciell GPS-enhet kunna följa deltagarna live och analysera en rutt i efterhand på en orienteringskarta – en ny dimension vid bedömning. Vi kommer att använda GPS-enheter som ni får låna, men de som vill är varmt välkomna att även testa med appen i mobilen samtidigt.
TurfHunt är en mobilapp där man ska ta sig till olika punkter i verkligheten som visas på en karta i mobilen. Vid punkterna kan man låsa till uppdrag eller kunskapsfrågor – som en digital tipspromenad.

Tid:    9.30-13.00 vi bjuder på fika i pausen

Plats:    Vi träffas i entrén på GIH

Kursledare:    Erik Skoglund är nyexad lärare i idrott och hälsa som har en bakgrund inom IT. Driver projektet Spelpedagog som försöker komma med konkreta idéer till hur man kan genomföra digitaliseringen inom skolan. Jobbar på Edboskolan i Huddinge.

Robert Nygren är övergripande förstelärare i idrott och hälsa i Huddinge kommun. Har haft ett extra fokus på digitalisering i och med den reviderade kursplanen. Jobbar på Kungsklippeskolan i Huddinge. Detta behöver ni ta med:
* En laptop att jobba på
* En skolkarta i helst JPG- eller PNG-format. PDF går bra, men då hjälper vi er att konvertera den på workshopen.
* Kläder efter väder för att vara ute en timme. OBS! Vi kommer inte att duscha innan vi börjar med workshopen inne, så ta med överdrag eller snabbombyte.

Kostnad:    Medlemmar: 250 kronor

Icke medlemmar: 350 kronor (mineralvatten och smörgås ingår i priset)

Erbjudande för verksamma idrottslärare!

Kom två från din skola, betala för en!

Seniorer:    150 kronor (fika ingår i priset)

Anmälan:    Senast fredagen den 10 november.   Maila anmälan till kysela@telia.com, eller via hemsidan www.gci.nu

Ange deltagarens/nas namn, mail och tfn nr, samt skolans namn och adress dit faktura ska skickas.